Allroundhunden Field Spaniel:

utstilling, viltspor, blodspor, søk, rally-lydighet, lydighet, jakt, apport og så mye mye mer…

Utstilling

Field spaniel Lærke utstilling

Viltspor, blodspor, søk m.m.

NVCH Viltsporchampion

Lydighet, rally lydighet, agility m.m.

Rally lydighet field spaniel allroundhund

Jakt

Jakt spaniel field

Apport

Field spaniel apport jakt

En Field spaniel er en spaniel som idag oftest er å finne som familiehund og turkamerat. Fielden er i utgangspunktet en mellomstor, støtende og apporterende fuglehund som ble og blir fremdeles brukt til fugl og småviltjakt. Rasen har generelt god jaktlyst og er veldig lett å dressere. Med sine 18-23kg og ca 46cm høye og muskuløse kropp, bære den lett med seg vilt som gås og hare.

En field spaniel er en super allroundhund, de fungerer like godt som familiehund som til utstilling, lydighet, agility, jakt m.m. De er aktive, lærer fort og elsker å jobbe. De tar seg gjerne en svømmetur og apporterer det du ønsker de skal + litt sko, leker, pinner osv. Lyst apportør som vi kaller det.

Fielden er en relativt frisk rase, det er lite sykdom på dem. Og de blir ca 10-13 år. En field er fortsatt ivrig i jobben selv om den drar på åra, så man har en fresh og god kamerat selv i seniorhunden.

Fielden har en silkemyk, tykk og god pels som beskytter mot vann, kvister og torner. Disse hundene har moderat mengde pels i forhold til andre spaniels. Hunden skal ha en praktisk mengde pels, det må være nok til å beskytte hunden, men ikke være så rikelig at det er til hinder når hunden jakter og løper i kratt og lyng. Denne pelsen krever å få en gjennombørsting ved behov eller minimum en gang i uken. Utover dette er det kun klipp av pels som kommer under labbene, opp mellom tærne og å klippe pelsen inne i/rundt øremusslingen, som er av nødvendig pelsstell.

Her er noen linker til beskrivelse av rasen Field Spaniel og også helsestatus på rasen.